ΚΙΜΩΛΟΣ Διάπλους 2017: Στην Κίμωλο κάναμε πολλά και τα κάναμε καλά

Η ιατρική ομάδα της +πλευσης ξεκίνησε την δουλειά το πρωί της Παρασκευής, πρώτης ημέρας παροχής ιατρικών υπηρεσιών στον φετινό Διάπλου.

Πρώτη ξεκίνησε να υποδέχεται τους κατοίκους της Κιμώλου η ομάδα του αιματολογικού, συλλέγοντας δείγματα αίματος, τα οποία στη συνέχεια συσκευάστηκαν κατάλληλα και απεστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
Συνολικά ελήφθησαν 64 δείγματα από παιδιά και ενήλικες. Οι εξειδικευμένοι γιατροί της +πλευσης θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και θα τα αποστείλουν πίσω στο νησί μαζί με τα συμπεράσματά τους.

Λίγο αργότερα, άνοιξαν και τα υπόλοιπα ιατρεία που είχαν προετοιμάσει από το προηγούμενο απόγευμα οι εθελοντές της +πλευσης, στο Αφεντάκειο και το Αγροτικό Ιατρείο του νησιού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και έγιναν εκατοντάδες εξειδικευμένες εξετάσεις σε σχεδόν 150 άτομα, γεμίζοντάς μας με ικανοποίηση.

Στο σχολείο του νησιού παραδόθηκε και επίσημα ο ψύκτης-αφαλατωτής που δώρισε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE, προκειμένου τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε κρυστάλλινα καθαρό νερό.

Η +πλευση οργάνωσε στον ίδιο χώρο ένα πρωτότυπο παιχνίδι για τους μικρότερους κατοίκους του νησιού, στο πλαίσιο του Smoke Free Greece, για την πρόληψη του καπνίσματος.

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης, επιβεβαιώνοντας την σωστή στόχευση των δράσεων που οργανώνει η ομάδα σε επίπεδο πρόληψης.

Παραδόθηκε επίσης ο ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός που δώρισε η +πλευση στα σχολεία της Κιμώλου, ενισχύοντας τους εκπαιδευτικούς στο λειτούργημα που επιτελούν, υπό δύσκολες συνθήκες.
Τα ιατρεία ολοκλήρωσαν την λειτουργία τους αφού εξετάστηκε και ο τελευταίος από τους κατοίκους που προσήλθε και οι εθελοντές της +πλευσης φόρτωσαν τον εξοπλισμό ξανά στα φουσκωτά, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό του διάπλου.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΙΜΩΛΟΣ Διάπλους 2017: Στην Κίμωλο κάναμε πολλά και τα κάναμε καλά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo