ΚΕΑ Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά πάνω από τον οικισμό Βουρκάρι

Φωτιά στην Τζια προσπαθούν να σβήσουν ένας εθελοντής και ένας πυροσβέστης
Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Τζιά και μάλιστα σε πλαγιά πάνω από τον οικισμό Βουρκάρι. Στο σημείο υπάρχει μόνο η αποκαρδιωτική δύναμη ενός εθελοντή και ενός πυροσβέστη που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ενισχύσεις με το πλοίο της γραμμής στις 6 το πρωί! Μαίνονται άλλες 6 πυρκαγιές
Απίστευτο και όμως αληθινό για ένα νησί που συγκεντρώνει τόσο τουρισμό το καλοκαίρι… Νέα πυρκαγιά και μάλιστα με δύο κοντινά μέτωπα που τείνουν να ενωθούν ξέσπασε αργά το βράδυ σε πλαγιά με χαμηλή βλάστηση πάνω από τον οικισμό Βουρκάρι στην Τζια.
Στο σημείο έχει σπεύσει ο μοναδικός πυροσβέστης του νησιού με ένα όχημα και με έναν εθελοντή και δύο υδροφόρες του Δήμου. Παρότι φυσάει στην περιοχή, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό που μπορούν και να περιμένουν έως τις 6 το πρωί που υπάρχει πλοίο της γραμμής για να δεχτούν τυχόν ενισχύσεις, οπότε θα χρειαστούν κάτι παραπάνω από τύχη τη νύχτα… Μπορεί να μην είναι τεράστια σε έκταση πυρκαγιά ωστόσο με δεδομένο την έλλειψη χεριών και μέσων η εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική.
Στο μεταξύ μαίνονται άλλες 6 πυρκαγιές στην Επικράτεια δίχως άμεσο κίνδυνο όμως για οικισμούς και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αταλάντης σε δασική έκταση, μέσα σε χαράδρα με πεύκα και πουρνάρια στο Ζέλι του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας, η οποία όμως εμφανίζει καλύτερη εικόνα και σε δασική έκταση με πουρνάρια, πεύκα και ελιές στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου.
Λίγο μετά τις 7 απόγευμα, ξέσπασαν δύο νέες δασικές πυρκαγιές επίσης σε δύσβατα σημεία, στην περιοχή Έλαια Γορτυνίας στο νομό Αρκαδίας και στην Πέρδικα του δήμου Ηγουμενίτσας. Καλύτερη είναι η εικόνα που εμφανίζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Τσεκουρίου Πάργας, καθώς πλέον έχει κυρίως μικροεστίες ενώ εντελώς ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά που επίσης ξέσπασε χθες σε δασική έκταση και έκταση με χαμηλή βλάστηση στα Αμπέλια Αγρινίου, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, που δυσκολεύει την προσέγγιση των δυνάμεων. Σε όλες τις περιπτώσεις πλην της Τζιας επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Τζιά, Αταλάντη, Ηγουμενίτσα. Σε εξέλιξη σε Γορτυνία και Ζάκυνθο
Τελικά κατάφερε να μεταβεί στη Τζιά ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άτομα προς ενίσχυση του μοναδικού πυροσβέστη και ενός εθελοντή και έτσι σήμερα στις 6 το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, όπως επίσης σε Αταλάντη και Ηγουμενίτσα. Σε εξέλιξη παραμένουν η Γορτυνία και η Ζάκυνθος ενώ καλύτερη εικόνα εμφανίζουν οι φωτιές σε Πάργα και Αγρίνιο
Δυνατή κατέστη τελικά τα ξημερώματα, η μεταφορά ενός πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής, αποτελούμενο από 11 άτομα στην Τζιά, προς ενίσχυση του μοναδικού πυροσβέστη του νησιού και ενός εθελοντή που με ένα όχημα και δύο υδροφόρες του Δήμου προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, σε πλαγιά πάνω από τον οικισμό Βουρκάρι.
Τελικά, περίπου στις 6 το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, όπως επίσης υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τη νύχτα η Πέρδικα στην Ηγουμενίτσα και νωρίς το πρωί στο Ζέλι του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας.
Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στην περιοχή Έλαια Γορτυνίας στο νομό Αρκαδίας, που έχει και το πιο ενεργό μέτωπο και στις Μαριές Ζακύνθου που εμφανίζει καλύτερη εικόνα όμως. Οριοθετημένες είναι πλέον οι φωτιές στο Τσεκούρι Πάργας και η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο στα Αμπέλια Αγρινίου. Σε όλες τις περιπτώσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΕΑ Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά πάνω από τον οικισμό Βουρκάρι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo