ΚΕΑ «Γκρίζα Ζώνη» η ΤΖΙΑ για σκάφη και ψαράδες – απαγόρευση αγκυροβόλησης & προσέγγισης

«Γκρίζα Ζώνη» η ΤΖΙΑ για σκάφη και ψαράδες – απαγόρευση αγκυροβόλησης & προσέγγισης

Απαγόρευση αγκυροβόλησης, προσέγγισης και προσγιάλωσης σκαφών, φουσκωτών, πολυεστερικών, επαγγελματικών, jet ski και ιστιοπλοϊκών (πάσης φύσεως μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής) από 21/05/2018 μέχρι 30/09/2018 σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές εντός περιοχής αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Κέας ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι σημαντήρες!
Τη παραπάνω πρωτάκουστη απαγόρευση αναφέρει η ΑΠΟΦΑΣΗ του Λιμεναρχείου Λαυρίου με ΘΕΜΑ: «Λήψη μέτρων ρύθμισης θαλάσσιας κυκλοφορίας και αλιείας σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες συρρέουν λουόμενοι εντός περιοχής δικαιοδοσίας Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κέας» όπου μπορείτε να διαβάσετε και εσείς παρακάτω.

Η ΚΕΑ ή αλλιώς ΤΖΙΑ, λόγω της μικρής απόστασης που έχει από την Αττική φιλοξενεί πλήθος σκαφών κάθε καλοκαίρι το οποίο φαίνεται να απασχολεί το Λιμεναρχείο όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν. Από την άλλη δεν μπορεί να απαγορευτεί η διέλευση ή η αγκυροβόληση στις ακτές ενός τόσο μεγάλου νησιού, πόσο μάλιστα όταν η απόφαση δεν αναφέρεται σε ποιες ακριβώς ακτές αλλά αναφέρεται και σε παραλίες χωρίς σημαντήρες.

Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν διευκρινήσεις και επίσης ο δήμος ή το λιμενικό ταμείο να ορίσει με σημαντήρες τους χώρους που κολυμπούν οι λουόμενοι, αλλά και χώρους στη κάθε παραλία που θα μπορεί κάποιο σκάφος να προσεγγίσει την ακτή. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση αν θα επιτρέπεται η χρήση μικρών ντόκων και αγκυροβολίων που μέχρι τώρα έδεναν μικρά σκάφη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΣΗ, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΙΑΛΩΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΤΖΙΑ:

ΘΕΜΑ: «Λήψη μέτρων ρύθμισης θαλάσσιας κυκλοφορίας και αλιείας σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες συρρέουν λουόμενοι εντός περιοχής δικαιοδοσίας Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κέας».

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων 136, 141 και 157 του Κ.Δ.Ν.Δ. (ΦΕΚ 261 Α’/1973)όπως ισχύουν. 2. Τις διατάξεις των άρθρων 188, 231, 295 και 296 του Γ.Κ.Λ. ΛΑΥΡΙΟΥ (ΦΕΚ: 460 Β’/1978). 3. Το άρθρο 2 του Ν. 499/47 (ΦΕΚ 280 Α’/1947). 4. Τις διατάξεις του Ν.Δ. 444/70 (ΦΕΚ 39 Α’/1970). 5. Το άρθρο 4 παρ. 3 & άρθρο 26 Γ.Κ.Λ. αριθ. 20 (ΦΕΚ 444 Β’/1999). 6. Την ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια των λουομένων στην περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Κέας, καθώς και για την ευταξία στην κίνηση και στην αγκυροβολία σκαφών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Την απαγόρευση, για το χρονικό διάστημα από 21/05/2018 μέχρι 30/09/2018, της πόντισης πάσης φύσεως αγκυροβολίων, της κάθε είδους πρόσδεσης από σταθερά ή μη σημεία των ακτών με την προέκταση σχοινιών, την αγκυροβολία και την κυκλοφορία των επαγγελματικών λέμβων και των μηχανοκίνητων σκαφών (επαγγελματικών και ιδιωτικών), των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και την προσέγγιση και προσγιάλωση Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων και μεγάλων σκαφών σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές εντός περιοχής αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Κέας ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι σημαντήρες.

2. Την απαγόρευση αλιείας με δίχτυα και παραγάδια σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές και συγκεκριμένα στις θαλάσσιες περιοχές εντός περιοχής δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Κέας όπου συρρέουν λουόμενοι, για χρονικό διάστημα από 21/05/2018 μέχρι 30/09/2018.

3. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής ανεξάρτητα από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που συντρέχουν κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 157 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε με το άρθρο μόνον του ν.δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί για εκτέλεση.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης

Πλοίαρχος Λ.Σ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Σίμος

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΚΕΑ «Γκρίζα Ζώνη» η ΤΖΙΑ για σκάφη και ψαράδες – απαγόρευση αγκυροβόλησης & προσέγγισης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo