Κατάθεση αναφορών Γιάννη Βρούτση για Κίμωλο, Αμοργό, Μήλο, Σίφνο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Κίμωλος, Αμοργός, Μήλος, Σίφνος του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κιμώλου (α.π. 422/26-3-2015), σχετικά με τον κίνδυνο κατάρρευσης της νότιας πύλης του Μεσαιωνικού Κάστρου Κιμώλου, η κατάσταση της οποίας επιδεινώθηκε εξαιτίας των συνεχών χειμερινών βροχοπτώσεων. Ο Δήμος ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και διατήρησης αυτής με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της μοναδικής ιστορικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αιγιάλης Αμοργού (α.π. 1002/27-3-2015), σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Αιγιάλης Αμοργού. Σύμφωνα με το έγγραφο του Συνδέσμου, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες, λόγω κακής ροής πληρωμών, η ολοκλήρωση των εργασιών σταμάτησε με αποτέλεσμα να απειλείται η ασφαλής πρόσβαση στο νησί και μάλιστα ενόψει τουριστικής περιόδου. Για το λόγο αυτό ζητείται η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης και η επιτάχυνση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου.

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μήλου (α.π. 1487/27-3-2015), σχετικά με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την ανέγερση του νηπιαγωγείου στη Μήλο. Ο Δήμος ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου του έργου, ώστε το έργο να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Σίφνου (α.π. 1109/19-3-2015), σχετικά με την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου. Σύμφωνα με το έγγραφο του Δήμου η υποστελέχωση του ΠΠΙ Σίφνου, ειδικότερα ενόψει της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, καθώς οι ανάγκες περίθαλψης πολλαπλασιάζονται σημαντικά. Για το λόγο αυτό καλεί την πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση του ΠΠΙ Σίφνου.

Αθήνα, 2 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννη Βρούτση Βουλευτή Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Κατάθεση αναφορών Γιάννη Βρούτση για Κίμωλο, Αμοργό, Μήλο, Σίφνο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo