ΙΟΣ “Το καλοκαίρι το εισιτήριο για την Ίο ήταν ακριβότερο από αυτό για Σαντορίνη!”

Καυστικός στην κριτική του σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε η Ίος το περασμένο καλοκαίρι από την ακτοπλοΐα, ο δήμαρχος Ίου, Μιχάλης Πετρόπουλος. Μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στη Δανάη Μαύρου, με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σύρο για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων, παρουσία πολλών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακτοπλοϊκών εταιρειών, ο δήμαρχος Ίου που επίσης συμμετείχε, επισήμανε πως το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ότι ο ακτοπλόος δεν θα βάλει το πλοίο του σε λιμάνι που δεν του δίνει πολλά χρήματα. Αναφερθείς δε ο κ. Πετρόπουλος στο περασμένο καλοκαίρι μίλησε για το χειρότερο σενάριο που αντιμετώπισε η Ίος…

Το εισιτήριο για τη Σαντορίνη από τη Ραφήνα ήταν φθηνότερο κατά 15 ευρώ από το εισιτήριο για την Ίο, λέει ο δήμαρχος Ίου, προσθέτοντας πως αυτό εκθέτει το νησί, αφού αποτρέπει τον καθένα να επιλέξει ως προορισμό την Ίο.

Παράλληλα, όπως τονίζει ο κ. Πετρόπουλος, από τη στιγμή που ξεκινούν τα δρομολόγια ταχύπλοου από τη Ραφήνα μειώνονται κατά πολύ τα δρομολόγια από τον Πειραιά, με αποτέλεσμα το ακριβό εισιτήριο για την Ίο από τη Ραφήνα να επιτείνει το πρόβλημα, αφού το ναύλο του συμβατικού πλοίου είναι κατά πολύ φθηνότερο από του ταχύπλοου.

Παρότι ο δήμαρχος Ίου δεν έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση της Σύρου ώστε να λάβει μια απάντηση από τους εκπροσώπους των ακτοπλόων, όπως διευκρινίζει έχει συντάξει σχετικό έγγραφο στο οποίο εκθέτει αυτό και άλλα σχετικά ζητήματα και το οποίο θα αποστείλει προς κάθε αρμόδιο.

Εκτός από το έγγραφο, προγραμματίζεται συνάντηση αντιπροσωπείας από την Ίο με ακτοπλόους με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης.

Ο δήμαρχος Ίου αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες του δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού, με πρόσκληση δημοσιογράφων και συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, ενέργειες που έχουν ήδη φέρει θετικά αποτελέσματα με σημαντική αύξηση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη δρομολόγηση κατασκευής δημοτικού αεροδρομίου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΙΟΣ “Το καλοκαίρι το εισιτήριο για την Ίο ήταν ακριβότερο από αυτό για Σαντορίνη!””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo