Η Π.Ν.ΑΙ. αναλαμβάνει τη διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίων

«Κεντρική και συλλογική αντιμετώπιση»

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την δρομολόγηση υδροπλάνων στα νησιά, όπως ανέφερε σε ανοιχτή επιστολή του ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος.

Την ανάγκη υιοθέτησης νέων μορφών σύνδεσης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου μεταξύ τους, αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω τόσο της γεωγραφικής ιδαιτερότητας, όσο και της μεγάλης έκτασης της Περιφέρειας, υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Χατζημάρκος, κάνοντας αναφορά στην πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν με ταχύτατο βηματισμό αυτή την περίοδο τα νησιά, που δεν είναι άλλη από αυτή της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων.

Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, ο νέος Περιφερειάρχης θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια και κεντρικός συντονισμός, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διασύνδεσης συντομότερα, αλλά και με τρόπο που θα υπηρετεί της ανάγκες της Περιφέρειας, μέσα από έναν συνολικό σχεδιασμό.

Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε στην επιστολή του την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει σε αυτό το έργο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο . Όπως τόνισε, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εργάζονται πυρετωδώς για τον σκοπό αυτό, έχοντας θέσει ως πρώτο στόχο την προετοιμασία σχεδίου προγραμματικής σύμβασης, με την οποία η Π.Ν.ΑΙ. θα αναλαμβάνει, για λογαριασμό όλων των Λιμενικών Ταμείων της Περιφέρειας, την διαδικασία αδειοδότησης αλλά και κατασκευής των υδατοδρομίων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το συνολικό κόστος.

Στην επιστολη του ο Περιφερειάρχης εξηγεί, πως «με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή την κεντρική και συλλογική αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, επιτυγχάνονται μέγιστα οφέλη για τα νησιά μας, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για τα Λιμενικά Ταμεία».

Κλείνοντας, εξέρφασε τη βεβαιότητα πως όλοι οι φορείς θα συμπορευθούν για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης για τη νησιωτική χώρα.

http://www.koinignomi.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Η Π.Ν.ΑΙ. αναλαμβάνει τη διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo