Επιπλέον αρμοδιότητες στους Επάρχους με απόφαση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης

Συμπληρωματικές αρμοδιότητες στους Επάρχους ανατέθηκαν, με απόφαση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι έπραχοι φαίνεται να λαμβάνουν περεταίρω ενεργό ρόλο σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε θέματα Ανάπτυξης, Εμπορίου, Δια Βίου Μάθησης, καθώς επίσης και σε θέματα Δημόσιας Υνείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Μερικές εκ των νέων αρμοδιοτήτων των Επάρχων στα θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, είναι και η χορήγηση γνωματεύσεων – βεβαιώσεων για Φ.Ι.Χ. αγροτικά αυτοκίνητα και Αγροτικά Μηχανήματα Πολλαπλής Χρήσης, βεβαιώσεων προγραμμάτων μελισσοκομίας, βεβαιώσεων επί των στοιχείων των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας, όπως και αποφάσεις έγκρισης χορήγησης άδειας αλιείας γόνου ιχθύων και λοιπών υδροβίων.

Επιπιπλέον αρμοδιότητες σε θέματα Ανάπτυξης, Εμπορίου, Δια Βίου Μάθησης, μεταξύ άλλων, είναι η εντολή διενέργειας ελέγχων για ανακριβείς ή παραπλανητικές εκπτώσεις ή προσφορές και η συγκρότηση της οικείας επιτροπής επιβολής προστίμων, η εντολή διενέργειας ελέγχου τιμών, επάρκειας και ομαλής λειτουργίας της αγοράς, η εντολή διενέργειας δειγματοληψιών και τεχνικών ελέγχων για διακρίβωση των ισχυουσών διατάξεων για την προστασία του καταναλωτή και η συγκρότηση σχολικών εφοριών.

Τέλος, οι σημαντικότερες νέες ευθύνες των Επάρχων σε θέματα Δημόσιας Υνείας και Κοινωνικής Μέριμνας, είναι η έκδοση γνωματεύσεων για τη χορήγηση αδειών όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και για την εξασφάλιση της υγιεινής του περιβάλλοντος, ιδίως γνωματεύσεις για άδεια διάθεσης αποβλήτων, ηχομετρήσεις, έλεγχο ύδρευσης, ανθυγιεινές εστίες κλπ, όπως και τον υγειονομικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων, που επιβάλλει η νομοθεσία.

www.koinignomi.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Επιπλέον αρμοδιότητες στους Επάρχους με απόφαση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo