Επί τάπητος τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας

Την Τρίτη 28/4 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση αντιπροσωπείας παράκτιων αλιέων από όλη την Ελλάδα με τον υφυπουργό. Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και κατά γενική ομολογία των ψαράδων υπό συνθήκες πολύ καλύτερης αντιμετώπισης εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου σε σχέση με το παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναλυτική αναφορά σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους ψαράδες και ειδικότερα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Συγκεκριμένα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της εγκατάστασης των δορυφορικών μηχανημάτων και τη δυνατότητα εξαίρεσης από την τοποθέτησή τους βάσει και του ευρωπαϊκού κανονισμού, τις αποζημιώσεις από την καταστροφή του εξοπλισμού από τα κητώδη (φώκιες, δελφίνια), την εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου ανά περιοχή, την εκπαίδευση των αλιέων και το ενδεχόμενο επανασύστασης ειδικής σχολής, τον αλιευτικό τουρισμό, τον ουσιαστικό έλεγχο της νομιμότητας από τις λιμενικές αρχές, την αλλαγή του νόμου για τους συνεταιρισμούς, το μητρώο των επαγγελματιών αλιέων, την οργάνωση της συλλογικής τους έκφρασης, τις στρεβλώσεις της ερασιτεχνικής αλιείας, τους λεσεψιανούς μετανάστες (λαγοκέφαλο) κ.α.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα ζητήματα και δήλωσε ότι άμεσα θα τα εξετάσει ένα προς ένα, ενώ ταυτόχρονα θα αναζητήσει και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. στα πλαίσια της Κοινής Αλιευτικής πολιτικής, λύσεις προς όφελος των παράκτιων αλιέων.

Νίκος Συρμαλένιος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/4/2015

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Επί τάπητος τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo