Ενώνει το Νότιο Αιγαίο η υποψηφιότητα για «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»

Ευρεία σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, προκειμένου να κινητοποιηθεί και να συνεργαστεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Νοτίου Αιγαίου για την διεκδίκηση του μεγάλου τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση φορέων, παραγωγών και επιχειρηματιών από τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδης και την επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής Διεκδίκησης του Τίτλου και ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη Χάϊντι Λαζάνη.

Στη συνάντηση, παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT) Νταβίνια Γκαλέα, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από την θέρμη που διαπίστωσε πως επιδεικνύουν για την κατάρτιση του φάκελου υποψηφιότητας τα στελέχη της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που έχουν στη διάθεση τους, αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς οι οποίοι διαβλέπουν την προοπτική αυτού του θεσμού.

Σημειώνεται ότι ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Λέρο, τη Σύρο και τη Νάξο, ώστε οι τοπικοί φορείς από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να εμπλακούν και να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας που έχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την 31η Ιουλίου 2016.

syskepsi gastronomiki perifereia 2

Διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα

Εάν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου κερδίσει αυτή την εξαιρετική διάκριση, θα καταστήσει την γαστρονομία των νησιών μας σημείο αναφοράς στην γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα θα υπηρετήσει τους βασικούς στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει η περιφερειακή αρχή, δηλαδή της διασύνδεσης της γαστρονομίας με τον τουρισμό και της προβολής και διάθεσης των (εξαιρετικής ποιότητας) τοπικών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου στις αγορές του εξωτερικού, επενδύοντας πρωτίστως στην τυποποίηση των προϊόντων μας και την προώθηση της AegeanCuisine.

Οι τομείς που επελέγησαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πάνω στους οποίους θα εξειδικευτούν οι προτάσεις και οι δράσεις είναι 6: Πολιτισμός και Διατροφική Ποικιλία, Εκπαίδευση, Στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Υγεία, Βιωσιμότητα, Τεχνολογία.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, παρουσιάστηκε και η ομάδα εργασίας της Περιφέρειας, που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τον μεγάλο και φιλόδοξο στόχο. Η Επιτροπή αποτελείται από 9 μέλη – στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Ενεργειακής ΑΕ και του Περιφερειακού Φυτωρίου και πιο συγκεκριμένα από τους

*Χάϊντι Λαζάνη (Ειδική Σύμβουλος/Διευθύντρια Γραφείου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου),

*Δημήτρη Πασχαλίδη (Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Κυκλάδων),

*Τάνια Ρούσσου (Τμήμα Προβολής & Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Δωδεκανήσου),

*Ντίνα Βλάχου (Τμήμα Προβολής & Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Κυκλάδων),

*Σουζάνα Τριανταφύλλου (Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού Δωδεκανήσου),

*Μίλτος Χαριστής (Τμήμα Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Συστημάτων),

*Νίκος Ρένεσης (Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου),

*Ελευθερία Νικηταρά (Ενεργειακή ΑΕ – Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου),

*Κώστας Χριστοφάκης (Ενεργειακή ΑΕ- Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου).

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Ενώνει το Νότιο Αιγαίο η υποψηφιότητα για «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo