Εννέα συλλήψεις και 71 παραβάσεις στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από 19 έως 23/11/2014

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου το πενθήμερο από 19 έως 23/11/2014 * Προσήχθησαν 38 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 9 και βεβαιώθηκαν 71 παραβάσεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου
Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων με στόχο την πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Οι έλεγχοι αυτοί είχαν αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διενέργειας τυχερών παιγνίων, τον έλεγχο λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.
Προσήχθησαν (38) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν (9) και βεβαιώθηκαν (71) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το πενθήμερο από 19 έως 23.11.2014, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με στοχευμένες εξορμήσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.
Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Συγκεκριμένα αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλους χώρους διεξαγωγής παράνομων παιγνίων και έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια.
Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά (104) αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, με ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Ελέχθησαν:
(112) επιχειρήσεις-καταστήματα
(297) άτομα
(99) οχήματα
Προσήχθησαν: (38) άτομα
Συνελήφθησαν: (9) άτομα από τα οποία τα (4) για συμμετοχή σε παράνομα παίγνια
Βεβαιώθηκαν συνολικά: (71) παραβάσεις από τις οποίες:
• (35) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• (32) της Νομοθεσίας σχετικά με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
• (4) για παράνομα παίγνια
Κατασχέθηκαν:
• 13 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
• Το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ

Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Τα κατασχεθέντα χρήματα παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.
Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Τονίζεται ότι, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι αστυνομικές επιχειρησιακές δράσεις που περιλαμβάνουν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλους χώρους διεξαγωγής παράνομων παιγνίων με στόχο την καταπολέμηση τυχόν παράνομων δραστηριοτήτων, θα ενταθούν.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Εννέα συλλήψεις και 71 παραβάσεις στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από 19 έως 23/11/2014”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo