ΔΟΝΟΥΣΑ ΕΚΥΤ: Τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου στην παραλία Σταυρού Δονούσας

Την αναγκαιότητα τοποθέτησης ξύλινου διαδρόμου στην παραλία Σταυρού Δονούσας, επισημαίνει η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου σε επιστολή της προς το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία πρόσβασης κατοίκων και επισκεπτών δια μέσου αμμώδους παραλίας από τον προβλήτα στα καταλύματα, γεγονός που διαπίστωσαν τα μέλη της Ε.ΚΥ.Τ. κατά τη διεξαγωγή του τελευταίου συνεδρίου τους που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο νησί…

Bookmark and Share
Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Ε.ΚΥ.Τ. και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στους αρμόδιους φορείς και να δημοσιοποιηθεί από τις εφημερίδες των Κυκλάδων.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου προς το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με κοινοποίηση στη Δημοτική Κοινότητα Δονούσας:

Τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου στην παραλία Σταυρού Δονούσας

Κύριε Δήμαρχε Νάξου,
Κύριοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας,

Κατά την επίσκεψή μας στη Δονούσα, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 20ο Συνέδριο της Ε.ΚΥ.Τ. από 21 έως 23 Ιουνίου 2014, συναντήσαμε την εξής δυσκολία κατά τη μετάβασή μας από την προβλήτα στα καταλύματα, που ασφαλώς αντιμετωπίζουν και οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού:

Η πρόσβαση από την προβλήτα προς τη ΒΑ πλευρά του οικισμού Σταυρός, όπου βρίσκονται τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα αλλά και οικίες κατοίκων, γίνεται δια μέσου μιας αμμώδους παραλίας, με συνέπεια να δυσκολεύεται η διάβαση των πεζών, ιδίως όταν μεταφέρουν και αποσκευές. Η οδός αυτή είναι αναγκαστική δεδομένου ότι η περιφερειακή αμαξιτή οδός είναι μακρινή και δεν υπάρχουν στο νησί δημόσια μέσα μεταφοράς.

Μια εύκολη λύση αυτού του προβλήματος θα ήταν η τοποθέτηση ενός ξύλινου διαδρόμου κατά μήκος του τοίχου που οριοθετεί την παραλία, ώστε οι διερχόμενοι να μην αναγκάζονται να βαδίζουν επάνω στην άμμο.

Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στη Δονούσα από μέλη της Ε.ΚΥ.Τ. και η απάντηση ήταν ότι έχουν προσπαθήσει οι κάτοικοι να τοποθετήσουν αυτόν τον ξύλινο διάδρομο, αλλά εμποδίστηκαν από περιβαλλοντολογικές οργανώσεις.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Ε.ΚΥ.Τ. και αποφασίστηκε να σταλεί η παρούσα επιστολή στους αρμόδιους φορείς και να δημοσιοποιηθεί από τις εφημερίδες των Κυκλάδων. Οι τοπικές εφημερίδες των νησιών μας διακρίνονται για την ευαισθησία στο περιβάλλον και την παράδοση του κάθε νησιού, αλλά κάποιες υπερβολές θα πρέπει να επισημαίνονται με σκοπό τη διόρθωσή τους. Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι οι ξύλινοι διάδρομοι συναντώνται και σε άλλες παραλίες και ότι το ξύλο είναι φυσικό προϊόν που δένει με το περιβάλλον.

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Στέφανος Λέπουρας Αντώνης Παπακωνσταντής

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΔΟΝΟΥΣΑ ΕΚΥΤ: Τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου στην παραλία Σταυρού Δονούσας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo