Για πενταετή παραχώρηση παραλιών και αιγιαλών στους Δήμους δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Την δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θα ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους των αιγιαλών και παραλιών που βρίσκονται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, απέσπασαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού.
Ο κ. Κουρουμπλής έκανε δεκτό το αίτημα – πρόταση που είχε υποβληθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις περί παραχώρησης των παραλιών για χρήση και εκμετάλλευση στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για διάστημα πέντε χρόνων, όσο δηλαδή και η διάρκεια της δημοτικής θητείας. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το αίτημα έχει πάρει ήδη το δρόμο της νομικής επεξεργασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, «η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και συναρτάται άμεσα με τον τουρισμό και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Η πολυετής παραχώρηση των αιγιαλών και παραλιών θα διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο τοπίο τόσο για τους δήμους, όσο και για τους επιχειρηματίες, που μέχρι σήμερα είναι όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η εκάστοτε ετήσια ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και αποφεύγονται καταστάσεις που πλήττουν τον τουρισμό, με την έγκαιρη προετοιμασία των παραλιών, στο ξεκίνημα κάθε τουριστικής περιόδου».

.naxostimes.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Για πενταετή παραχώρηση παραλιών και αιγιαλών στους Δήμους δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo