Αξιοποίηση κενών δημοτικών κτιρίων νησιών για τη διαμονή αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητά η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων

Με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων, με αποτέλεσμα 1 στους 5 περίπου από τους αναπληρωτές φέτος να παραιτηθούν ή να μην αναλάβουν υπηρεσία, η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων, ζητεί από τους δημάρχους, Μυκόνου, Τήνου, Άνδρου, Τζιάς, Κύθνου, Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου, να αξιοποιήσουν τα κενά κτίρια του κάθε Δήμου για τη διαμονή των αναπληρωτών στα νησιά…

Οι επιστολές που απέστειλε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων:

Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ:

Αξιοποιήστε τα κενά κτίρια του Δήμου για τη διαμονή των αναπληρωτών στο νησί

Προς Δήμαρχο Μυκόνου κ.Κωνσταντίνο Κουκά
Επικεφαλής Επόμενης Ημέρας, κ.Ντίνα Σαμψούνη
Επικεφαλής ΚΕΠΟΜ, Κ. Άννα Καμμή
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μυκόνου
Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου

Όπως θα γνωρίζετε πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο νησί της Μυκόνου, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησί, καθιστούν όλο και περισσότερο τη ζωή, το έργο , τη διαβίωση και πλέον την επιβίωση ακόμα δυσκολότερη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης στην περιοχή των Κυκλάδων και ακόμα περισσότερο στο νησί της Μυκόνου, δημιουργούνται πλεόν συνθήκες που καθιστούν το νησί σχεδόν “απρόσιτο” και “απλησίαστο” για τους δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές που εργάζονται εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος μόνο 10 συνάδελφοι αναπληρωτές , παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στο νησί της Μυκόνου, ενώ ακόμα σήμερα, δύο μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, στο Γυμνάσιο Μυκόνου χάνονται 40 ώρες εβδομαδιαίως λόγω εκπαιδευτικών κενών σε ειδικότητες όπως τα μαθηματικά, τα καλλιτεχνικά και η μουσική.

Δεδομένου ότι πλέον στα σχολεία της Μυκόνου το 50% περίπου των εκπαιδευτικών που εργάζονται είναι αναπληρωτές, αντιλαμβάνεστε πόσο κρίσιμο είναι να βρεθεί ο τρόπος να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαμονή και η διαβίωση των συναδέλφων αναπληρωτών στο νησί, προκειμένου εξάλλου να εξασφαλιστεί και ισορροπία στη λειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι υπάρχουν στην κυριότητα του Δήμου Μυκόνου κτίρια τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για κάποιον σκοπό, όπως το κτίριο που ανήκει στο Γυμνάσιο Μυκόνου και βρίσκεται στην περιοχή της Βρύσης και το κτίριο Yacht Club στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού σας καλούμε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να τα διαμορφώσετε κατάλληλα για διαμονή των συναδέλφων εκπαιδευτικών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ:
Τήνου, Άνδρου, Τζιας, Κύθνου, Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου

Αξιοποιήστε τα κενά κτίρια του Δήμου για τη διαμονή των αναπληρωτών στο νησί

Όπως θα γνωρίζετε πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησί, καθιστούν όλο και περισσότερο τη ζωή, το έργο , τη διαβίωση και πλέον την επιβίωση ακόμα δυσκολότερη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης στην περιοχή των Κυκλάδων δημιουργούνται πλεόν συνθήκες που καθιστούν το νησί σχεδόν “απρόσιτο” και “απλησίαστο” για τους δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές που εργάζονται εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος μόνο 55 συνάδελφοι αναπληρωτές , παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στα νησιά των Κυκλάδων (1 στους 5 περίπου), ενώ ακόμα σήμερα, δύο μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε σχολεία των Κυκλάδων χάνονται εκατοντάδες εκπαιδευτικές ώρες εβδομαδιαίως.

Δεδομένου ότι πλέον στα σχολεία της Μυκόνου το 50% περίπου των εκπαιδευτικών που εργάζονται είναι αναπληρωτές, αντιλαμβάνεστε πόσο κρίσιμο είναι να βρεθεί ο τρόπος να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαμονή και η διαβίωση των συναδέλφων αναπληρωτών στο νησί, προκειμένου εξάλλου να εξασφαλιστεί και ισορροπία στη λειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Σε περίπτωση λοιπόν που στην κυριότητα των Δήμων σας υπάρχουν κενά και αχρησιμοποίητα κτίρια, σας καλούμε να τα διαμορφώσετε και να τα διαθέσετε για τη διαμονή των συναδέλφων αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Ανάμενουμε τις ενέργειές σας.

Newsroom Cyclades Voice

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Αξιοποίηση κενών δημοτικών κτιρίων νησιών για τη διαμονή αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητά η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo