ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Πρόγραμμα καταγραφής και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης λόγω μακράς ακινησίας, της συσσώρευσης απορριμμάτων και σημαντική πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων). Συγχρόνως καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης ενώ συχνά αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή ακόμη και την προσπέλαση οχημάτων άμεσης ανάγκης αλλά και απορριμματοφόρων. Η αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται στον χώρο, όπου δρόμοι και οικόπεδα μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων κοντά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος δεν αρμόζει στην Αντίπαρο.

Το φαινόμενο των διάσπαρτων εγκαταλελειμμένων οχημάτων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Το ζήτημα είναι πολυδιάστατο με αρνητικές συνέπειες για την λειτουργία του Δήμου και πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τους ιδιοκτήτες των «αφημένων στην τύχη τους» οχημάτων τόσο για το ζήτημα της ευταξίας όσο και για την έννοια της θέσης στάθμευσης στο δημόσιο χώρο που είναι μείζονος σημασία για τον δημότη.
Ο Δήμος Αντιπάρου σχεδιάζει ειδικό πρόγραμμα με άμεση εφαρμογή, για την καταγραφή και απόσυρση όλων των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
Παρακαλούνται οι δημότες μας να συνδράμουν στις προσπάθειες μας και να βοηθήσουν για την άρση του φαινομένου.
Συγκεκριμένα:
α) όσοι έχουν οχήματα προς απόσυρση να ακολουθήσουν άμεσα την διαδικασία μέσω των πιστοποιημένων Εταιρειών Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων.
β) όσοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες Κυκλοφορίας ή έχουν κάνει δήλωση ακινησίας οχήματος, να ακολουθήσουν την διαδικασία που προβλέπει η υπεύθυνη δήλωση που έχουν καταθέσει ότι δηλαδή το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
γ) να δηλώσουν μέσω του e-mail: info@antiparos.gr ή στο Γραφείο του Δήμου, τα εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους.
Η συμβολή όλων μας για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος είναι σημαντική και γι’ αυτό η ενεργός συμμετοχή των δημοτών αποτελεί ανεκτίμητη βοήθεια στη Διοίκηση του Δήμου Αντιπάρου.

parospress

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Πρόγραμμα καταγραφής και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo