ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Εξακολουθεί να «νοσεί» η Υγεία στην Πάρο και την Αντίπαρο

admin Χωρίς κατηγορία 353 views 0 0

Εξακολουθεί να «νοσεί» η Υγεία στην Πάρο και την Αντίπαρο – Σοβαρές ελλείψεις στις υγειονομικές μονάδες των δύο νησιών
Πρώτη καταχώρηση: 2:30 μμ, 25 Ιουλίου 2014

KENTRO YGEIAS PAROYΣε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκονται τα τελευταία δύο χρόνια οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου, προκειμένου να αλλάξει η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας, αλλά και τα Περιφερειακά Ιατρεία των δύο νησιών.
Μέσω διαμαρτυριών και διαβημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, με τη μεγάλη συγκέντρωση και την πορεία από το αρμόδιο υπουργείο στη Βουλή το 2013 ή πρόσφατα με το μαζικό δημοψήφισμα στο οποίο πήραν μέρος πάνω από 5.500 πολίτες, η Πάρος και η Αντίπαρος διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην πρόσβαση και απολαβή των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, χωρίς ωστόσο τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, αλλά και στα Περιφερειακά Ιατρεία των δύο νησιών επιδεινώνεται, τόσο λόγω έλλειψης ειδικευμένων γιατρών (όπως παιδιάτρου και ορθοπεδικού), όσο και νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, με ιδιαίτερη αιχμή την έλλειψη οδηγών του ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα, σε εκκρεμότητα παραμένει το υγειονομικό αεροπλάνο του Βελετζείου Ιδρύματος, που τα τελευταία χρόνια συνέβαλλε καθοριστικά στη μεταφορά των έκτακτων και επειγουσών αεροδιακομιδών.
Από την άλλη, πλευρά, η – μέχρι σήμερα – ανταπόκριση του Υπουργείου, παρέμεινε μόνο στο επίπεδο του διορισμού τριών επικουρικών γιατρών. Συγκεκριμένα, στις 4 Απριλίου ανέλαβαν υπηρεσία ως επικουρικοί γιατροί, με τριετή σύμβαση, γυναικολόγος και καρδιολόγος.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω της τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και τα περιστατικά που χρήζουν ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας πληθαίνουν.
Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντρέας Ξανθός ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:
α) τι μέτρα θα πάρει για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου; β) από τις πρόσφατα εξαγγελθείσες θέσεις για πρόσληψη μόνιμων γιατρών στις υγειονομικές μονάδες της χώρας, υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη θέσεων στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, λαμβανομένων υπόψη και των ιδιαίτερων συνθηκών της νησιωτικότητας; γ) θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη οδηγών στο ΕΚΑΒ, με δεδομένο ότι αυτό αποτελεί κρίσιμο πρόβλημα για τη μεταφορά των ασθενών; δ) τι μέτρα θα πάρει, έτσι ώστε το υγειονομικό αεροπλάνο του Βελετζείου Ιδρύματος, να μπορέσει θεσμικά να ενταχθεί στην εξυπηρέτηση των αεροδιακομιδών; ε) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπιστεί η «απροθυμία» των γιατρών – ιδιαίτερα παιδιάτρων – να δεχθούν την τοποθέτησή τους ως επικουρικοί στο Κέντρο Υγείας Πάρου-Αντιπάρου;
(φωτό: αρχείου)

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ Εξακολουθεί να «νοσεί» η Υγεία στην Πάρο και την Αντίπαρο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo