Ανδρεάδης: Τα μέτρα πανικού πλήγμα για τον τουρισμό

Την έντονη δυσαρέσκεια των τουριστικών επιχειρήσεων έχει προκαλέσει ο προωθούμενος φόρος διανυκτέρευσης στα πολυτελή καταλύματα από την κυβέρνηση, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη, να κάνει λόγο για μέτρο υπό το καθεστώς πανικού.
«Εκτιμώ ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της κυβέρνησης. Ο τουρισμός θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των φόρων που θα διαρκέσει για δέκα χρόνια, όχι να αλλάζουμε τους φόρους κάθε δύο μήνες» είπε ο κ. Ανδρεάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί Δευτέρα 4 Μαΐου, στην τηλεόραση του Σκάι.
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αυτό (το μέτρο) γίνεται υπό το καθεστώς πανικού» πρόσθεσε. Σημείωσε δε ότι 48% των καταλυμάτων φοροδιαφεύγουν και δεν έχουν άδειες. «Αντί να αυξάνουμε ΦΠΑ και τέλη, να πιάνουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τίποτε… Αυξάνουμε τους φόρους διαρκώς στο 60% των νομίμων έναντι του 40% που φοροδιαφεύγει, καταστρέφουμε τους υγιείς και έντιμους επιχειρηματίες υπέρ αυτών που φοροδιαφεύγουν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό» παρατήρησε.
Χαρακτήρισε πάντως ως πολύ θετικό μέτρο την πρόταση για τις πιστωτικές κάρτες. «Ας το δούμε πιλοτικά, δεν θα είναι εύκολο» συμπλήρωσε.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με ανασφάλεια όσο δεν κλείνει η συμφωνία με αποτέλεσμα ο τουρισμός να δέχεται πλήγμα» πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι ο στόχος για 25 εκατ. τουρίστες το 2015 αναμένεται να αναθεωρηθεί επί τα χείρω, με το Μάρτιο η τουριστική κίνηση να είναι σαφέστατα αρνητική. «Υπάρχει πάντως ακόμη χρόνος να σώσουμε τη χρονιά» σημείωσε.

πηγή: http://www.bluebirds.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Ανδρεάδης: Τα μέτρα πανικού πλήγμα για τον τουρισμό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo