Ανακοίνωση της SEAJETS για το ζήτημα των φερτών υλικών

Το ζήτημα των προβλημάτων που δημιουργούν για τα επιβατηγά πλοία και ιδιαίτερα τα ταχύπλοα, τα επιπλέοντα στην επιφάνεια της θάλασσας φερτά υλικά, έθεσε προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες η SEAJETS με επιστολή της στις 16 Ιουλίου 2018.

Η εταιρεία σημειώνει πως τα συγκεκριμένα υλικά όχι μόνο ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά αποτελούν κίνδυνο και εμπόδιο στην ομαλή τήρηση των κανόνων ασφαλείας της ναυσιπλοΐας και της δραστηριοποίησης όλων του πλοίων αλλά και των ταχυπλόων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δυσλειτουργία που παρουσίασε εξαιτίας της εισόδου ξένου αντικείμενου σε υδροπροωθητήρα (waterjet), στις 19 Ιουλίου 2018, πλοίου της εταιρείας και συγκεκριμένα το ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ, πλέοντας πλησίον του Λιμένα της Σερίφου στη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου το οποίο εκτελέστηκε κανονικά με ταχύτητα 28 μιλιών αντί 35 μιλιών.

Στην επιστολή της, η SEAJETS εξηγεί πως ενώ τα μικρού ή μεσαίου μεγέθους επιπλέοντα αντικείμενα μπορεί λόγω του μεγέθους τους να μην συνιστούν εκ πρώτης όψεως σημαντικό πρόβλημα, εν τούτοις προκαλούν συχνά δυσλειτουργίες στο σύστημα των υδροοπροωθητήρων (waterjets).

Όπως αναφέρεται, στη διάρκεια του πλου, τα εν λόγω αντικείμενα αναρροφώνται από το σύστημα πρόωσης και εισέρχονται στους υδροπροωθητήρες των πλοίων, εμποδίζοντας την πλήρη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα την πλεύση με μειωμένη ταχύτητα μέχρι την απομάκρυνση των αντικειμένων και τους απαραίτητους ελέγχους που συνιστά ο κατασκευαστής ως επίσης ενέχεται η πιθανότητα το ξένο αντικείμενο να μην μπορεί να απομακρυνθεί όσο το πλοίο βρίσκεται στη θάλασσα και να απαιτηθεί η ανέλκυση του πλοίου στη στεριά όπως στην περίπτωση του πλοίου ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ που προαναφέραμε.

Επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να σκύβουν στα θέματα που δημιουργούνται με άμεσες ενέργειες, ιδιαίτερα δε όταν αυτά επισημαίνονται πολλάκις και εγγράφως, όπως στην περίπτωση της εταιρείας μας.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Ανακοίνωση της SEAJETS για το ζήτημα των φερτών υλικών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo