Αιτήματα για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση από τον δήμο Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 19:00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος, πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση παρουσία της Δημάρχου Κάσου κας Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των τέως Δημάρχων Γεωργίου Παπαγεωργίου, Δημητρίου Ερωτόκριτου, των εκπροσώπων των φορέων και των αρχών της νήσου και πλήθος λαού, με μοναδικό θέμα w/ μείζον πρόβλημα της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κάσου.

Πρόεδρος ορίστηκε ο ιατρός και πρόεδρος του Δ.Σ Κάσου κ. Νικόλαος Συμσερίδης και στη γραμματεία που συστάθηκε συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Μαρίνος, η κα Βιβή Πομποδάκη και η κα Ελένη Κωνσταντινίδου που κράτησαν τα πρακτικά της Συνέλευσης. Μετά την εισαγωγή του θέματος από την κα Δήμαρχο και τις προτάσεις της, εξέθεσαν τις απόψεις τους οι τέως Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι αρκετοί πολίτες.

Ακολούθησε ψηφοφορία επί των προτάσεων. Οι προτάσεις που ψηφίστηκαν είναι οι παρακάτω:

  1. Επανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων επί άλλης βάσεως, δηλαδή εκτός από το δρομολόγιο Πειραιά-Κάσου και Κάσου-Πειραιά να συνδεθεί επί καθημερινής βάσεως ή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα η Κάσος με την Κρήτη (Ηράκλειο και Σητεία), η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους για λόγους υγείας δεδομένου ότι για να μεταβείς στη Σητεία απαιτούνται 2 ώρες περίπου, ενώ για τη Ρόδο πάνω από 7 ώρες. Επίσης η τροφοδοσία της Κάσου και οι αγορές των Κασίων γίνονται κατά κύριο λόγω από κει.

Προτάθηκε από τη Δήμαρχο και ψηφίστηκε το δρομολόγιο   ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-

ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης ανταπόκρισης αυτού του δρομολογίου με τα δρομολόγια από το λιμάνι Ηρακλείου προς Πειραιά.

  1. Για να σταματήσει η δυσφήμιση του λιμανιού της Κάσου να ανατεθεί σε ειδικό να μελετήσει το φάκελο και να δώσει εγγράφως την βεβαίωσή του για την χωρητικότητα των πλοίων που μπορεί να δεχθεί και που έχουν και την δυνατότητα των ελιγμών για την αγκυροβόλησή τους.
  2. Να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου, Σητείας, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου.
  3. Να αναβαθμιστεί η κατηγορία της γραμμής με Β’ τουλάχιστον κατηγορίας πλοίο.
  4. Να διερευνηθεί το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων με στόχο τη μείωση αυτών.
Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Αιτήματα για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση από τον δήμο Κάσου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo