Αγώνας δρόμου για να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών- 1300 σε Δωδεκάνησα & Κυκλάδες 

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την 11η Σεπτεμβρίου 2015
Θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων την περίοδο 2015- 2016 συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλης Καραγιάννης.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κατέστησε χθες σαφές ότι παρά τα όσα ακούγονται τα σχολεία θα ανοίξουν την 11η Σεπτεμβρίου 2015.
«Φθάνουν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης πληροφορίες που δεν απηχούν την πραγματικότητα. Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου. Δεν θα υπάρξει δηλαδή εμπλοκή εξαιτίας της απόφασης για τη διενέργεια εθνικών εκλογών», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης.
Ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως γίνεται προσπάθεια ώστε να τοποθετηθούν εγκαίρως στα σχολεία οι αναπληρωτές που θα καλύψουν τα κενά:
«Επιδιώκουμε την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία που λειτουργούν στο Νότιο Αιγαίο. Πιστώσεις υπάρχουν όπως μας διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Το ζήτημα είναι το πότε θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Πρέπει να φθάσουν δηλαδή οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία πριν τις 11 Σεπτεμβρίου. Υπολογίζουμε πως οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων ανέρχονται σε 1.300. Κάνουμε αγώνα για να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό».
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης τόνισε πως όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του σχολικού έτους:
«Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του σχολικού έτους. Έχουν σταλεί τα βιβλία σε όλα τα εκπαιδευτήρια. Έγιναν και οι απαραίτητες επισκευές στα σχολεία. Το μόνο ζήτημα που εκκρεμεί είναι η κάλυψη των κενών θέσεων».
Να σημειωθεί πως μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου υποβλήθηκαν δεκάδες αιτήσεις από αναπληρωτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε σχολεία που λειτουργούν στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά.
Με την έναρξη του νέου έτους και την τελετή του αγιασμού, που έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνει και η διανομή των σχολικών βιβλίων.
Ήδη έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 4.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη διανομή μικρογευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων τα οποία λειτουργούν σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση.

 

cyclades24.gr

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Αγώνας δρόμου για να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών- 1300 σε Δωδεκάνησα & Κυκλάδες ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo