«Έσπασε η σαμπάνια» στο νέο, υπερσύγχρονο ταχύπλοο της εταιρείας Hellenic Seaways

«Έσπασε η σαμπάνια» στο νέο, υπερσύγχρονο ταχύπλοο της εταιρείας Hellenic Seaways, το οποίο θα συνδέει τις Κυκλάδες με το λιμάνι της Ραφήνας
Εγκαίνια για το νέο Highspeed
Στο λιμάνι της Ραφήνας και παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ταχύπλοου πλοίου της Hellenic Seaways, «Hellenic Highspeed», την Τετάρτη, 20 Απριλίου.

Το «Hellenic Highspeed» είναι το ένα εκ των τριών νέων πλοίων, που απέκτησε η ακτοπλοϊκή εταιρεία και αποτελεί το πρώτο πλοίο, που έπειτα από την παραλαβή του, υπόκειται σε ριζική ανακαίνιση, τόσο στο ηλεκτρομηχανικό και ηλεκτρονικό κομμάτι (μηχανές ,συστήματα γέφυρας κλπ), όσο και στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (χώροι υποδοχής, καθίσματα, χώροι εστίασης, γκαράζ, καταπέλτης).

Μάλιστα, η Hellenic Seaways, έπειτα από τρία χρόνια, επιστρέφει με ταχύπλοο ΕΓ/ΟΓ στη γραμμή, που συνδέει Ραφήνα με Κυκλάδες.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ακτοπλοϊκής, κ. Α. Αγαπητός, πρόκειται για την πρώτη, από μία σειρά εγκαινίων, που θα ακολουθήσουν, καθώς σύντομα αναμένονται τα εγκαίνια του Highspeed 7, όπως και του «Νήσος Σάμος». Όσον αφορά δε στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες, ο κ. Αγαπητός επεσήμανε, πως σκοπός της εταιρείας, είναι με το νέο πλοίο, να προσφέρει την ταχύτητα, την ευστάθεια και αυτό που έλειπε από τη γραμμή, ένα μεγάλο ΕΓ/ΟΓ ταχύπλοο, που να εξυπηρετεί τους επιβάτες έως και το νησί της Σαντορίνης.

Υλοποίηση δεσμεύσεων για νέες επενδύσεις

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, «το ισχυρό επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaways και οι αναπτυξιακές ενέργειες που υλοποιεί η διοίκηση συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σε αυτό το πλαίσιο, το ταχύπλοο Hellenic Highspeed εγκαινιάστηκε στο λιμάνι της Ραφήνας, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων».

«Το Ηellenic Highspeed αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέα πλοία της εταιρείας, που παραλαμβάνεται και εγκαινιάζεται, πλήρως ανακαινισμένο σε ό,τι αφορά τις μηχανές, τα συστήματα της γέφυρας και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης, γκαράζ, καταπέλτης), με τη Hellenic Seaways να επιστρέφει στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες με ταχύπλοο Επιβατηγό / Οχηματαγωγό έπειτα από τρία χρόνια», σημειώνεται.

Όπως τονίζεται, «το Hellenic Highspeed αποτελεί ένα πλοίο κόσμημα που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία γρήγορου και πολυτελούς ταξιδιού, αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι και 35 κόμβους εξυπηρετώντας το δρομολόγιο: Ραφήνα – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άριστη λειτουργία, την άνεση και φυσικά στην ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, με διαδικασίες και εξοπλισμό που εφαρμόζονται σε όλα τα πλοία της εταιρείας».

«Η Hellenic Seaways έχοντας περάσει στην αναπτυξιακή περίοδο, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και προχωρά σε νέες επενδύσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα επισημαίνεται, πως «είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερα από 2 εκ. ευρώ από ίδια κεφάλαια ήταν η επένδυση της εταιρείας για το Hellenic Highspeed αποδεικνύοντας έμπρακτα την υγιή οικονομική κατάσταση της εταιρείας».

Σύμφωνα με τη Hellenic, η επισκευή έγινε εξ’ ολοκλήρου στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, απασχολώντας περισσότερα από 70 άτομα κατά τη διάρκεια των 4 μηνών που διήρκεσε η σχετική διαδικασία. Παράλληλα, ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας εγκατέστησε επιπλέον υποδομές ώστε να μπορεί το πλοίο να ελλιμενιστεί με μεγαλύτερη ευκολία και σταθερότητα χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία του προέδρου του Οργανισμού.

“H Hellenic Seaways αλλάζει τα δεδομένα”

Αναλυτικότερα, ο κ. Α. Αγαπητός, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways, σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Είμαστε υπερήφανοι για το νέο πλοίο που δρομολογούμε, ενώ ακολουθούν ακόμη δύο. Η Hellenic Seaways προχωρά, καινοτομεί και αλλάζει τα δεδομένα ως η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία και επιβεβαιώνει τη συνεχώς ανοδική πορεία, που αποτελεί πρότυπο για το ελληνικό επιχειρείν. Με την αμέριστη στήριξη των μετόχων συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο, κάνοντας τις δεσμεύσεις μας πράξεις.

Στη Hellenic Seaways κεντρικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ενίσχυση του τουρισμού, των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, της ακτοπλοΐας και συνεπώς της εθνικής οικονομίας στο σύνολό της.

Καταφέραμε και αναδιαρθρώσαμε δάνεια και πλέον μπορούμε να επενδύουμε σε αγορές πλοίων και πλήρεις ανακαινίσεις πλοίων. Αυτό είναι κάτι σπάνιο, να επενδύουν στην Ελλάδα οι εταιρείες ίδια κεφάλαια σε στόλο και να δίνουν εργασία και ζωή στη ναυπηγο-κατασκευαστική βάση”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά HELLENIC HIGHSPEED είναι τα εξής:

· Τύπος πλοίου: Monohull / Επιβατηγό – Οχηματαγωγό

· Έτος ναυπήγησης: 1997

· Χώρα ναυπήγησης: Ιταλία

· Μήκος: 100μ.

· Πλάτος: 17μ.

· Ταχύτητα: 35 κόμβοι

· Μηχανές: 4 RUSTON 20RK270 (6875 kW MCR 1000) diesel engines, πλήρως επισκευασμένες

· Επιβάτες: 724 (σε αεροπορικού τύπου ανακλινόμενα καθίσματα, εκ των οποίων 50 θέσεις VIP)

· Οχήματα: 165

· Πλήρωμα: 60 άτομα

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, το Hellenic Highspeed κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου, αφού πρώτα είχε επισκευτεί τα λιμάνια της Τήνου, της Μυκόνου και της Πάρου, χωρίς σε κανένα από αυτά να ρίξει καταπέλτη, στο πλαίσιο του δοκιμαστικού ταξιδιού του.

Κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της Ερμούπολης, το Hellenic Highspeed αφού ολοκλήρωσε μία αντίστροφη μανούβρα και χαιρέτησε με παρατεταμένο συριγμό, πλησιάζοντας την προβλήτα, απέπλευσε άμεσα για το λιμάνι της Ραφήνας.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “«Έσπασε η σαμπάνια» στο νέο, υπερσύγχρονο ταχύπλοο της εταιρείας Hellenic Seaways”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo