Έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής στις Κυκλάδες

admin Χωρίς κατηγορία 350 views 0 0

Κοινή επιχείρηση με διακλαδικό χαρακτήρα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης & Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία αποσκοπούσε στη διενέργεια ελέγχων σε επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κοινής συντονισμένης επιχείρησης, η οποία διεξήχθη το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.
Οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις παράνομες ναυλώσεις, τον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.
Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά 16 σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα 4 επαγγελματικά, 9 ερασιτεχνικά και 3 ταχύπλοα, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε σε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για δύο ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα για την εξακρίβωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Συναφείς έλεγχοι διακλαδικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν και σε άλλες περιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
(φωτό: e-nautilia.gr)

 

 

 

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής στις Κυκλάδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo