Έκπτωτη η NEL LINES από τη γραμμή του Bορείου Αιγαίου

Την έκπτωση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ Α.Ε.) και της θυγατρικής της, Sea Link Ferries, από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με την απόφαση αυτή, ο κ. Βαρβιτσιώτης κηρύσσει έκπτωτη τη ΝΕΛ A.E από τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ικαρία, καθώς και την Sea Link Ferries από τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Μεστά Χίου.

Παράλληλα, στην απόφαση προβλέπεται η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1.500.000 ευρώ για κάθε μία από τις ανωτέρω συμβάσεις, ενώ οι δύο εταιρείες αποκλείονται από τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς για ένα έτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες είχαν κληθεί σε απολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης των δρομολογίων για τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ικαρία και την αδικαιολόγητη μη εκτέλεση των δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Μεστά Χίου επί σχεδόν τρεις μήνες.

Επισημαίνεται ότι καμία οφειλή του Δημοσίου δεν βρίσκεται σε εκκρεμότητα προς τις δύο εταιρείες, πλην των μισθωμάτων του Αυγούστου που βρίσκονται σε διαδικασία εκταμίευσης. Το υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίζει, εξάλλου, ότι οι υπηρεσίες του καταβάλλουν άμεσα τα μισθώματα προς τις εταιρείες, εφόσον και εκείνες από την πλευρά τους προσκομίσουν τα απαραίτητα από το νόμο δικαιολογητικά.

Γι’ αυτό το λόγο, καμία άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία από όσες εξυπηρετούν δρομολογιακές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας δεν έχει εκφράσει αντίστοιχη διαμαρτυρία, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε υπογραφή πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των εν λόγω γραμμών, δρομολογώντας έτσι την άμεση εξυπηρέτησή τους από άλλα πλοία.

«Βάζουμε τέλος σε μια κατάσταση που ταλαιπωρούσε χρόνια τους νησιώτες»

«Θεωρώ εθνικό και προσωπικό καθήκον να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού μας δικτύου. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι η διασύνδεση μεταξύ των νησιών και η εδαφική συνοχή της χώρας αποτελεί για μένα αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα που θα διαφυλάξω με κάθε τρόπο και κάθε κόστος», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η εξυπηρέτηση και η συγκοινωνία των νησιών μας υλοποιείται με χρήματα των Ελλήνων πολιτών» και πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο.

«Φαινόμενα ασυνέπειας σε εκτέλεση δρομολογίων που τα θέτουν σε απομόνωση δεν γίνονται ανεκτά. Σήμερα βάζουμε τέλος σε μια κατάσταση που ταλαιπωρούσε χρόνια τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου και ειδικά τους κατοίκους της Λήμνου», τόνισε.

Πηγή: naftemporiki. gr

Μετά την ανωτέρω εξέλιξη σχετικά με το αν η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται να επηρεάσει τις ενδοκυκλαδικές γραμμές στο Νότιο Αιγαίο η “Κοινή Γνώμη” διενεργεί δημοσιογραφική έρευνα και θα υπάρξει σαφής ενημέρωση.

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Έκπτωτη η NEL LINES από τη γραμμή του Bορείου Αιγαίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo