ΜΥΚΟΝΟΣ Δίνουν τον Χ.Υ.Τ.Α σε ιδιώτες- Έρχονται πρόστιμα εκ. € για την κακή λειτουργία του

Μύκονος: Δίνουν τον Χ.Υ.Τ.Α σε ιδιώτες Έρχονται πρόστιμα εκκατομυρίων ευρώ για την κακή λειτουργία του

– Έκτακτα το θέμα στο Δ.Σ με σκοπό την απευθείας ανάθεση λειτουργίας του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη
– Η κακή του λειτουργία φέρνει πρόστιμα εκατομμυρίων από την Κομισιόν τα οποία θα πληρώσει ο Δήμος
– Διάθεση της συμπολίτευσης για παράδοση του ΧΥΤΑ σε ιδιώτες και πέραν του τριμήνου κατόπιν μελέτης
– Σοβαρά υποστελεχωμένο το προσωπικό του ΧΥΤΑ
– Αιχμές Ά. Καμμή για προσυμφωνημένες αποφάσεις της συμπολίτευσης «Η πίτα είναι μεγάλη και οι άνθρωποι συγκεκριμένοι» δήλωσε ενώ πρότεινε και την κλήση εισαγγελέα στον Δήμο για την υπόθεση
– Για νεκρά ζώα και τραγική κατάσταση Μίλησε ο Μιχάλης Aποστόλου
– Ερωτήματα συμβούλων για ποιο λόγο ήρθε ως κατεπείγον το θέμα εφόσον είναι γνωστό εδώ και καιρό
Δείτε στο βίντεο όλες τις δηλώσεις των επικεφαλής καθώς και των συμβούλων.
Κωνσταντίνος κουκάςΤο θέμα της μη σωστής λειτουργίας του Χυτά (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) έφερε ως κατεπείγον ο Δήμαρχος και η παράταξη Πρωτοβουλία δράσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ.Κουκάς ανέφερε οτι υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά θέματα που παρεκκλίνουν από τις προβλεπόμενες διατάξεις της ευρωπαϊκής ένωσης με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχουν επιβληθεί πρόστιμα κατόπιν καταγγελιών της ΚΕΠΟΜ αλλά και ιδιωτών. «Μιλάμε για μεγάλα πρόστιμα τα οποία θα μεταβιβασθούν στον οικείο φορέα» (σσ.Δήμο Μυκόνου) ανέφερε ο κ.Κουκάς ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΧΥΤΑ, πρέπει να υπηρετούν ως ελάχιστο προσωπικό τρεις υπάλληλοι μεταξύ αυτών και ο χειριστής μηχανημάτων ο οποίος παραιτήθηκε λίγες μέρες πριν.
Ως εκ τούτου η συμπολίτευση αποφάσισε και ψήφισε (μαζί με την Μείζοντα αντιπολίτευση) την απευθείας ανάθεση λειτουργίας του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη, απόφαση στην οποία είχε κατευθυνθεί και η πρώην Δημαρχεύουσα κα Ε.Γρυπάρη προβλέποντας στον προϋπολογισμό του 2013 κονδύλι για την εν λόγω υπόθεση. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την διαδικασία του κατεπείγοντος και με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης να δώσουμε την λειτουργία του ΧΥΤΑ για τουλάχιστον 3ις μήνες σε κάποιον ιδιώτη» δήλωσε ο κ.Κουκάς. Να σημειωθεί οτι από την τοποθέτησή του κ.Δημάρχου την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, προκύπτει η διάθεση της Συμπολίτευσης να παραχωρήσει την λειτουργία του ΧΥΤΑ σε ιδιώτες και μετά την τρίμηνη απευθείας ανάθεση του ΧΥΤΑ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΠΟΜ
Η Επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ κα Άννα καμμή διαφώνησε τόσο με την πρόταση του Δημάρχου να έρθει το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης –δεδομένου ότι αιφνιδιαστικά καλείται το συμβούλιο να λάβει μια απόφαση που θα καθορίσει την πολιτική του Δήμου Μυκόνου στην αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος- όσο και με την απευθείας ανάθεση του έργου για την οποία άφησε σοβαρές αιχμές για προσυμφωνημένες αποφάσεις προκαλώντας την αμηχανία αλλά και την αντίδραση του Δημάρχου. «Τα πρόστιμα να τα πληρώσουν αυτοί που θεσμικά θα αποδειχθεί ότι είναι υπαίτιοι για αυτή την κατάσταση. Μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να πιέσουμε την κυβέρνηση να στελεχώσει την υπηρεσία καθαριότητος, ενόψει και αυτής της εξέλιξης» δήλωσε η κα Καμμή ενώ παράλληλα πρότεινε την κλήση εισαγγελέα στον Δήμο Μυκόνου ώστε να «πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι έφεραν την Μύκονο ως εδώ». Πρόταση με την οποία συμφώνησε και η κα Ντίνα Σαμψούνη.
ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΟΥΣΑ ΑΠΟ Φ.ΒΙΓΛΙΑΡΗ
Την αναζήτηση ευθυνών για το πως φθάσαμε ως εδώ σημείωσε ως σημαντικό θέμα ο κ.Φρατζέσκος Βιγλιάρης ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση του ΧΥΤΑ ως απαράδεκτη. «Δεν κλείνει λόγω του υπαλλήλου ο ΧΥΤΑ η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Η συμμόρφωση βάσει των οδηγιών από την Ε.Ε. δεν έγινε ποτέ και δυστυχώς φθάνουμε προ τετελεσμένων για να αποφασίσουμε. Για τέτοια θέματα όπως αυτό το οποίο είναι σοβαρο, θα πρέπει να έχουμε ενημέρωση εκ των προτέρων και όχι την τελευταία στιγμή.» Ο Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας χαρακτήρισε ως προσβλητική την αιχμή της κας Καμμή για προσυμφωνημένες αποφάσεις.

Σε μια δήλωση που σκοπό είχε να δείξει την κακή κατάσταση του ΧΥΤΑ προχώρησε ο κ. Μιχάλης Αποστόλου οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε οτι κατόπιν πρόσφατης επίσκεψής του στον ΧΥΤΑ έγινε μάρτυρας ντροπιαστικών εικόνων «Ζώα πεθαμένα, αγελάδες, γουρούνια, σκουπίδια άνω κάτω, μικρόβια. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη και διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο.» τόνισε.
ΑτζαμόγλουΤο λόγο έλαβε και ο Αντιδήμαρχος κ.Ατζαμόγλου ο οποίος θέλησε να συνδυάσει τόσο την πρόταση του κ.Δημάρχου όσο και την πρόταση της Επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ της κας Άννας Καμμή. Ο κ.Ατζαμόγλου πρότεινε αφενός να πιεστεί το υπουργείο για την στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας και αφετέρου να ζητηθούν ποινικές ευθύνες για τα παρελθόντα έτη για την κακή διαχείρηση του ΧΥΤΑ. Τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση καθώς ο κ.Ατζαμόγλου ως (νέος τότε) Δημοτικός Σύμβουλος ήταν ένας από τους τρεις υπευθύνους της επιτροπής καθαριότητας που είχαν οριστεί από τον Πρώην Δήμαρχο την προηγούμενη τετραετία. Ως εκ τούτου είναι σαν να ζητά εισαγγελέα να ελέγξει και τον εαυτό του.
Τέλος η πρόταση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε από όλους εκτός από την την Επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ κα Α.Καμμή.
www.mykonospress.gr/

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΥΚΟΝΟΣ Δίνουν τον Χ.Υ.Τ.Α σε ιδιώτες- Έρχονται πρόστιμα εκ. € για την κακή λειτουργία του”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo