ΜΗΛΟΣ Οι εκλογές δίνουν σε κάποιους ευκαιρία για να βάλουν στους άλλους ετικέτες

Παρότι ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι επιθυμούμε την απεξάρτηση από το αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τις μεθόδους του παρελθόντος για να φθείρουν αντιπάλους.
Το ζήσαμε και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές όταν υποψήφιοι μιας παράταξης κατηγορούσαν ανόητα και εντελώς  αστήριχτα την άλλη, με αποτέλεσμα αυτό να μετρήσει σημαντικά στο αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.
Το ζούμε και τώρα, καθώς βλέπουμε μέλη του συνδυασμού που δεν έχουν απλά ετικέτα αλλά ολόκληρη κομματική σημαία να επιτίθενται στον μόνο συνδυασμό που έχει δημιουργηθεί με προσωπικά κριτήρια και τα μέλη του δεν συνδέονται μεταξύ τους με πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα.
Επιπλέον, βλέπουμε και την έντυπη έκδοση της μοναδικής πλέον τοπικής εφημερίδας να παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα με κριτήρια που σίγουρα είναι εκτός εποχής και τα συμπεράσματά τους  δεν αποδεικνύονται από πουθενά.
Θα πει κάποιος, εκλογές και δημοκρατία έχουμε…….. ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του.
Θα πούμε και μεις όμως πως ένα εσφαλμένο αποτέλεσμα στις εκλογές φέρνει καταστάσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την δημοκρατία, όπως δηλαδή αυτό το αλαζονικό, αδιαφανές και δημαρχοκεντρικό διακύβευμα που έχει εγκαταστήσει ο σημερινός δήμαρχος.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “Η ΜΗΛΟΣ ΑΛΛΙΩΣ”

Ο Συνδυασμός μας έχει αποφασίσει, να μην απαντά ή να σχολιάζει δημοσιεύματα της προεκλογικής περιόδου την οποία διανύουμε.
Εξαίρεση αποφασίσαμε να κάνουμε σε δημοσίευμα-σχόλιο, της τοπικής εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ», η οποία στην σελίδα οκτώ και σε άρθρο με τίτλο «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014» και υπότιτλο «ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ», γράφει ακριβώς: «Η κυρία Ψαθά-Γκαγκάκη “ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ” ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της, τα πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς και όχι μόνο».
Επειδή δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν από τους υπεύθυνους της εφημερίδας γι’ αυτό το θέμα. Επειδή αρνούμαστε να κάνουμε «υπολογισμούς» με τρόπο που έχουμε καταδικάσει τελεσίδικα . Επειδή θεωρούμε πως το δημοσίευμα γράφτηκε εντελώς επιπόλαια, ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας, πως ο συνδυασμός μας απευθύνθηκε και απευθύνεται, στους ανθρώπους εκείνους,οι οποίοι όπως και μεις οραματίζονται ένα Δημοκρατικό Δήμο που σέβεται όλους τους Δημότες του και δε τους ξεχωρίζει σε φίλους και εχθρούς. Ένα Δήμο που ενώνει και δε χωρίζει τους Μηλιούς.
Με αξιοπρέπεια προχωρούμε τον προεκλογικό μας αγώνα και είμαστε βέβαιοι, πως με υπευθυνότητα θα δοθεί και η ψήφος από τους ψηφοφόρους, στους υποψηφίους εκείνους που θα τους έχουν πείσει, πως νοιάζονται το καλό του τόπου και των ίδιων.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού,
«Η Μήλος Αλλιώς»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ

Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές – της μοναδικής έως τώρα, πέραν των τυπικών , ανακοινώσεων της δημοτικής παράταξης “H Μήλος αλλιώς” – είναι άξιοι απόγονοι των κομματικών μηχανισμών που εξουσιάζουν το νησί μας για πολλές δεκαετίες και το κράτησαν στο περιθώριο.
Ως υπεύθυνος για τα τελευταία 35 χρόνια , έκδοσης της «Φωνής της Μήλου» δηλώνω ότι η «Φωνή της Μήλου» έδωσε και δίνει αγώνα για την μηλέικη ενότητα και την κατάκτηση όσων της ανήκουν. Η «Φωνή» απευθύνεται σε δημοκρατικούς στην πράξη και όχι στα λόγια πολίτες, που δεν ντρέπονται για την πολιτική τους προτίμηση.
Το ΠΑΣΟΚ και η Κεντροαριστερά στη χώρα μας λεηλατήθηκαν και καταρρακώθηκαν από τα ίδια τους, τα στελέχη , πολλά από τα οποία σήμερα διαγκωνίζονται για να εξασφαλίσουν μια προνομιούχο θέση στην νομή της εξουσίας την οποία οσμίζονται.
Αλήθεια οι εμπνευστές της ανακοίνωσης γιατί απέφυγαν να μιλήσουν σε κάποιο υπεύθυνο της «Φωνής» όπως ομολογούν (;;;) . Τι φοβούνται οι ευαγγελιζόμενοι, ένα «δημοκρατικό δήμο» (;;;) . Μήπως κατασκευάζουν κάποιο άλλοθι (;;;).
Συμπατριώτες, η «Φωνή» με την συνδρομή των αναγνωστών της παραμένει αμετακίνητη στη ρήση του Βολταίρου : «διαφωνώ με αυτό που λες , αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμα σου, να το λες» .
Με εκτίμηση
Γιάννης Μαθιουδάκης
Υπεύθυνος έκδοσης «Η Φωνή της Μήλου»

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Οι εκλογές δίνουν σε κάποιους ευκαιρία για να βάλουν στους άλλους ετικέτες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo