ΜΗΛΟΣ Ανοικτή επιστολή για την αποστολή και λειτουργία του Εργατικού Κέντρου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΣ ΜΗΛΟΥ ΤΗΛ. :2287021274 FAX :2287021066

WEB : www.ekemilou.org

EMAIL : ekemilou@otenet.gr                 αριθμ. πρωτ. 5946

Μήλος 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΗΛΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί συμπολίτες,

προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Εργατικό Κέντρο και οι λειτουργίες του απασχόλησαν ιδιαίτερα την συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη υπηρεσιών ΟΑΕΔ στο νησί.

Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς ο Δήμαρχος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για το ότι ακόμη δεν έχει ορίσει ανταποκριτή ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των δημοτών του Δήμου Μήλου, επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους της εργασίας: επιχειρεί να αναθέσει εργασιακά καθήκοντα ανταποκριτού σε εργαζόμενη άλλου Θεσμού, συγκεκριμένα στην εργαζόμενη στο Εργατικό Κέντρο Μήλου. Ο κ. Δήμαρχος στέλνοντας σχετική επιστολή στον ΟΑΕΔ ολοκλήρωσε την θεαματική αυτή επίδειξη έλλειψης σεβασμού προς εργαζόμενο, καθώς πριν το πράξει δεν φρόντισε ούτε να ενημερώσει ούτε να ρωτήσει την εργαζόμενη! Και αν δεν περιμέναμε να βρούμε στο πρόσωπο του κ. Δαμουλάκη έναν υποστηρικτή της εργατικής τάξης, περιμέναμε ωστόσο ότι θα είναι ευπρεπής προς μια συμπολίτισσά του τηρώντας στοιχειώδη προσχήματα αστικής ευγένειας προς μια εργαζόμενη.

Αγαπητοί συμπολίτες, τα Εργατικά Κέντρα είναι ένας Θεσμός που κληροδοτήθηκε στους εργαζόμενους ως αποτέλεσμα των πολύχρονων αγώνων τους για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, είναι το «σπίτι» του εργαζόμενου το οποίο οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να προστατεύουμε απέναντι σε όσους δεν το σέβονται. Συγκεκριμένα, για το Εργατικό Κέντρο Μήλου θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν – πολλοί και πολλές βρίσκονται δυστυχώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας – ότι ο χώρος δράσης του είναι τα νησιά της Μήλου, της Κιμώλου, της Σίφνου και της Σερίφου. Απαρτίζεται από 10 Πρωτοβάθμια Σωματεία. Οι κλάδοι της οικονομίας από τους οποίους προέρχονται οι εργαζόμενοι των σωματείων μελών του Εργατικού Κέντρου Μήλου είναι ο ιδιωτικός τομέας και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας. Διοικείται από 5μελή διοίκηση και έχει εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και λήψης αποφάσεων. Ανήκει στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και χρηματοδοτείται η λειτουργία του από τον ΟΑΕΔ. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και η συνέλευση των αντιπροσώπων είναι τα αρμόδια

όργανα νια να αποφασίσουν τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου. Αυτά είναι και τα μόνα αρμόδια να ζητήσουν-εφόσον η ερναζόμενη το επιθυμεί – οποιαδήποτε μετατροπή στην σχέση εργασίας που υπάρχει με την εργαζόμενη που έχει.

Επιπλέον, στα πλαίσια δράσης και ευθυνών του Εργατικού Κέντρου, κατόπιν σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων του, το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια ενημέρωσης, συζήτησης, διαπραγμάτευσης της παραμονής του υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Μήλο. Οφείλει το Εργατικό Κέντρο, ως έκτου ρόλου του ως Θεσμός να αναλαμβάνει πάντα οποιαδήποτε ενέργεια ή πρωτοβουλία κρίνεται ωφέλιμη για τους εργαζόμενους τους οποίους προστατεύει σε Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο, και Σέριφο.

Ελπίζουμε τα ανωτέρω να διαλεύκαναν όποια ερωτηματικά έχει οποιοσδήποτε σε σχέση με τις δράσεις που αναλαμβάνει το Εργατικό Κέντρο Μήλου ιδιαίτερα όσους δεν γνωρίζουν, όπως η δημοτική σύμβουλος κυρία Σοφία Ψαθά-Γκαγκάκη που φαίνεται να μην κατανοεί ότι το Εργατικό Κέντρο είναι και o Θεσμός ο οποίος δεν δικαιούται μόνο αλλά οφείλει να συνομιλεί με τους λοιπούς Θεσμούς της Πολιτείας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα όσων εκπροσωπεί, των εργαζομένων δηλαδή, οι οποίοι είναι και οι μόνοι στους οποίους λογοδοτεί. Πράγματι λοιπόν κυρία Γκαγκάκη συμφωνούμε με την άποψή σας ότι σε αυτό το νησί πρέπει να παίρνουν πρωτοβουλίες οι Θεσμοί και αυτό ακριβώς έκανε το Εργατικό Κέντρο για τα ζητήματα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, γι’αυτό και επικοινωνεί με Διοικητές ή Διευθυντές Οργανισμών, Βουλευτές κ.λ.π..

Με αυτήν την έννοια χαιρόμαστε που η ιδιότυπη αυτή αντιπολίτευση προς το « Εργατικό Κέντρο», που ξεδιπλώνει από κοινού ο κ. Δήμαρχος με την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, μας έδωσε την ευκαιρία να ενημερώσουμε για τα πεδία δράσης ενός Θεσμού που δραστηριοποιείται στο Νησί μας με πεδίο ευθύνης και τα γειτονικά μας νησιά Κίμωλο, Σίφνο, και Σέριφο. Για διαρκή και έγκυρη ενημέρωση παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.ekemilou.ore/

Για το Εργατικό Κέντρο Μήλου ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “ΜΗΛΟΣ Ανοικτή επιστολή για την αποστολή και λειτουργία του Εργατικού Κέντρου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo