Εκλογές ΠΕΔ Ν. Αιγαίου: Ενισχύονται οι Κυκλάδες

Ενισχύονται οι Κυκλάδες

Πραγματοποιούνται αύριο Τρίτη στην Αθήνα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.
Οι δήμαρχοι Ρόδου και Σύρου-Ερμούπολης Φώτης Χατζηδιάκος και Γιώργος Μαραγκός έχουν συμφωνήσει να κατέβουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ωστόσο το σημαντικότερο νέο από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι η “ενίσχυση” των Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία που υπάρχει για εκπροσώπηση στο νέο συμβούλιο είναι για 12 από τα Δωδεκάνησα και 9 από τις Κυκλάδες, αντί 14 από τα Δωδεκάνησα και 7 από τις Κυκλάδες που υπήρχαν στο προηγούμενο συμβούλιο της ΚΕΔ. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που επετεύχθη μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και ιδιαίτερη επιμονή το δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης.
Οι υποψήφιοι από Κυκλάδες
Αναφορικά με τους εκπροσώπους από τους Κυκλάδες και μετά τη συμφωνία για 9 άτομα, αυτοί θα είναι έξι δήμαρχοι και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24 οι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι οι εξής:
– Γιώργος Μαραγκός (Δήμος Σύρου-Ερμούπολης)
– Μανόλης Μαργαρίτης (Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων)
– Νίκος Ζώρζος (Δήμος Θήρας)
– Κωνσταντίνος Κουκάς (Δήμος Μυκόνου)
– Θεοδόσης Σουσούδης (Δήμος Άνδρου)
– Ανδρέας Μπαμπούνης (Δήμος Σίφνου)
Για τις υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων έχουν “κλειδώσει” οι δύο από τις τρεις και θα είναι από Τήνο και Πάρο που δεν εκπροσωπούνται από τους δημάρχους τους. Συγκεκριμένα από την Τήνο θα είναι ο κ. Παντελεήμων Αρμάος και από την Πάρο ο κ. Σταύρος Καραχάλιος, ενώ απομένει ακόμη μία υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου από κάποιο άλλο νησί.
Η δυναμική Μαραγκού και τα προβλήματα Χατζηδιάκου με αντάρτες
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, αν και νέος στο αξίωμα του δημάρχου, έδειξε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα των εκλογών της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και πέτυχε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις μία εξαιρετική συμφωνία για την μεγαλύτερη εκπροσώπηση των Κυκλάδων.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται να έχουμε ανατροπή των δεδομένων και να τον δούμε ακόμα και στη θέση του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, καθώς ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος αντιμετωπίζει προβλήματα “ανταρσίας” στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου και δεν αποκλείεται η πρώτη θέση του ψηφοδελτίου να πάει στον Γιώργο Μαραγκό
http://www.521news.com

Share

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

0 σχόλια για “Εκλογές ΠΕΔ Ν. Αιγαίου: Ενισχύονται οι Κυκλάδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος

Πωλείται Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής
Μοντέλο: Pegasus Silver TM-345 ),
σε αρίστη κατάσταση, λόγω μετακόμισης.
Τιμή ΜΟΝΟ : 500 €.
τηλ.: 6972009299
SPONSORS

Μήλος

Αριστούχος απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987358159
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Facebook

Twitter

Google Plus

Vimeo